• Deskundig advies
  • Uitgebreid leveringsprogramma
  • Ervaring sinds 2002
  • info@exaro.nl
  • 035 - 694 50 04
  • Deskundig advies
  • Uitgebreid leveringsprogramma
  • Ervaring sinds 2002
  • info@exaro.nl
  • 035 - 694 50 04

Wijnrekken

Het kiezen van het ideale wijnrek

Over smaak valt te twisten, daarom bieden wij wijnrekken aan in diverse stijlen en materialen. Ieder materiaal heeft zijn voor en nadelen. Wanneer het enige criterium een optimaal bewaarmilieu voor uw wijn is dan is de keus heel eenvoudig. Kies een stenen wijnrek, dat heeft legio voordelen. Onderstaand gaan we per materiaalsoort kort in op de voor- en nadelen. Voor een passend advies kunt u ons het beste bellen of mailen.

Stenen wijnrekken

Een wijnrek van steen heeft in alle gevallen een gunstige invloed op de omstandigheden in een wijnkelder. Steen stabiliseert de temperatuur en de luchtvochtigheid, het biedt een stevige opslagplaats en biedt vaak ook een goede bescherming tegen licht. Met een stenen wijnrek kan men van een kelder met redelijke omstandigheden een kelder met uitstekende omstandigheden maken, eventueel zelfs zonder te klimatiseren of te isoleren. Een ander groot voordeel van een stenen wijnrek is de hoge opslagcapaciteit. Het summum op het gebied van stenen wijnrekken is Vinicase, dit rek biedt een zeer hoge opslagcapaciteit per strekkende meter en is erg goed onder te verdelen in kleine vakken. Met Vinicase kan naar hartelust worden gevarieerd qua opbouw.

Houten wijnrekken

Een houten wijnrek draagt slecht zelden in positieve zin bij aan de bewaaromstandigheden voor flessen wijn. Het sterke punt van hout is dat we maatwerk kunnen leveren en dat er een zeer warme en stijlvolle wijnkelder of wijnkamer mee is in te richten. Sommige houten wijnrekken ventileren goed. Wanneer men absoluut een houten wijnrek wil dan is isolatie en klimatisering, indien men onder optimale omstandigheden zijn wijn wil kunnen bewaren, vrijwel altijd noodzakelijk. Ons favoriete houten wijnrek is van het, uit Denemarken afkomstige, merk WDD.

Metalen wijnrekken

Wijnrekken van staal hebben 3 grote voordelen, de ventilatie is optimaal, iedere fles is direct te bereiken en men kan zéér voordelig uit zijn. Een nadeel van een metalen wijnrek is de geringe opslagcapaciteit per strekkende meter. Metalen wijnrekken dragen verder niet bij aan het verbeteren of stabiliseren van de omstandigheden in de wijnkelder, isolatie en klimatisering zullen vaak noodzakelijk zijn. De degelijkste metalen wijnrekken treft u hier aan, de voordeligste wijnrekken vindt u op deze pagina.