• Deskundig advies
  • Uitgebreid leveringsprogramma
  • Antwoord binnen 24 uur
  • 035 - 694 50 04
  • Deskundig advies
  • Uitgebreid leveringsprogramma
  • Antwoord binnen 24 uur
  • 035 - 694 50 04

Klimatisering

Fondis wijnkoelsystemen

Exaro, sinds 2004 importeur van Fondis klimaatsystemen!

De WineMaster® klimaateenheden van Fondis stellen u in staat om zelf uw wijnkelder perfect te conditioneren, zodat het mogelijk wordt een substantieel aantal flessen op verantwoorde wijze te bewaren.
Het Fondis leveringsprogramma biedt een ruime keuze, er is altijd wel een passende eenheid te vinden voor uw specifieke situatie. Zo is er de monoblock uitvoering, een alles ineen oplossing die zeer eenvoudig is te installeren. Voor grote wijnkelders is er de split-level uitvoering.

Een optimaal klimaat in uw kelder behelst niet enkel een juiste bewaartemperatuur en permanente ventilatie, de luchtvochtigheid is ook een zeer belangrijk facet. Overtollig vocht wordt door elke WineMaster afgevoerd. Voor het, desgewenst, verhogen van de vochtigheidsgraad in een te droge ruimte levert Fondis de zogenaamde HygroMaster®. Indien uw kelder van nature te droog is dan is dit een waardevolle aanvulling op uw WineMaster®. 

Deskundig persoonlijk advies
Het kiezen van het voor u meest geschikte koelsysteem voor in de wijnkelder is vaak niet eenvoudig. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om bij twijfel telefonisch, of per e-mail, contact met ons op te nemen. Op basis van uw wensen en eisen kan dan een passend persoonlijk advies door ons worden uitgebracht, waar u jaren plezier van zult hebben.

 

Levering en installatie
Alle Fondis koeleenheden en luchtbevochtigers kunnen, over het algemeen, binnen circa 5 tot 10 werkdagen worden afgeleverd. In de zomerperiode kunnen langere levertermijnen voorkomen.
De installatie van een WineMaster® is eenvoudig zelf te realiseren, de gemiddelde doe-het-zelver is hier zeker toe in staat. Desgewenst kunnen wij, op aanvraag, de installatie voor u laten verzorgen.

Niet zomaar een airco
Een WineMaster is niet vergelijkbaar met een standaard airco, zoals u die mogelijk wel kent.

- Een WineMaster kan koelen tot de vereiste bewaartemperatuur (10 - 14°C) voor wijn. Een gewone airco kan niet zo diep koelen.

- Een WineMaster handhaaft (mits de kelder van nature niet droger is) een luchtvochtigheidsgraad van circa 60%. Een gewone airco zou het veel te droog maken in de wijnkelder.

- Een WineMaster zorgt continue voor ventilatie van de wijnkelder, noodzakelijk voor een optimale bewaaromgeving voor wijn. Een gewone airco zou dit niet doen.

- Sommige WineMaster-modellen kunnen ook verwarmen. Voor kelders die 's winters te koud worden is dat een vereiste.